14. 09. 2023
|
Čas přípravy:  45 min
|
Počet porcí:  4

MLÉČNÁ RÝŽE DO SKLENIČKY ZDOBENÁ PIKAEM

Ingredience

  • 300 g kulatozrnné rýže
  • 1 l plnotučného mléka Tatra
  • špetka soli
  • 3 plátky studeného tradičního másla Tatra
  • 2 lžíce moučkového cukru
Na ozdobu:
  • tuba Pikao
  • 2 jablka
  • 2 hrsti oříšků


Postup

  1. Do hrnce nasypte rýži, nalijte mléko, přisypte špetku soli a dejte vařit.
  2. Jakmile dosáhne směs bodu varu, stáhněte plotnu na střední plamen a pokračujte ve vaření.
  3. Neustále míchejte, dokud rýže nezměkne. Poté přidejte cukr.
  4. Odstavte a vmíchejte plátky másla.
  5. Mléčnou rýží naplňte vhodné sklenice a ozdobte Pikaem, jablkem a oříšky.


Použité produkty

Pikao 8% 75g

Více >

Pikao 8% 150g

Více >

Tatra mléko plnotučné 3,5% 1l

Více >

Tato webová stránka používá cookies

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Poučení o zpracování osobních údajů.

Funkční

Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.

Analytické

Statistické cookies pomáhají majitelům webových stránek, aby porozuměli, jak návštěvníci používají webové stránky. Anonymně sbírají a sdělují informace.

Marketingové

Marketingové cookies jsou používány pro sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamu, která je relevantní a zajímavá pro jednotlivého uživatele a tímto hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.